Friday, December 31, 2010

The Last Day in 2010: 2010, what a special year!

Without us realizing, it's the end of 2010 already! Time flies, indeed!

Soooo.. How has 2010 been for you? I'm sure SO MANY things happened during this year. Good, or bad. But together they form a beautiful memory as a part of our life, that makes us happy or sad, laugh or cry, but what's present at the end is only "SMILE" :)

For me, 2010 has been a very special year.


1. I turned 21 on January 21, so it was a double 21, hahaha..



2. I celebrated my birthday together with The Weymiers (my friends from the church) at their house, because, accidentally, my birthday and Jean Weymier's are close! (19th and 21st of January). We had so much fun and she baked a birthday cake for us - reminding me of my mommy..


3. I spent precious time with my uncle during my winter holiday back home. Because it was the last period of time I could spend with him.. I got my first stethoscope, too, from him!


4. Stressful and busy preparation of SISC Indonesian Festival 2010 - with the small events such as Sports Day and Culinary Day. But I gained so much from those experiences!


5. The born of this blog! May 2010 =)


6. A new nephew was born (Xavier Audric Gao, son of my cousin, Marta Zeng and Ruben Gao) on June 5th, 2010.

So cute and adorable, eh? ;)


7. Coming back to the old dorm of Houzhuang, haha.. Back to the real life of students living in poor Chinese dormitories :(


8. For the first time, I performed for the celebration of Indonesia's Independence Day in Shanghai - The Saman Dance and Kecak Dance.



9. I got my first clinical experiences in the hospital - seeing "horrible" things in the Emergency Department for the first time, stitching my first one stitch, haha.. Etc, etc..


10. First experience as the Master of Ceremony of SISC Welcoming Party 2010.


11. SISC's first birthday! October 24th, 2010



12. The 3rd anniversary of Class of 2007! 10.10.10 at Portland Cafe (sadly, it's closed now!).



13. And finally: SISC Indonesian Festival 2010 on October 22nd, 2010!!! A payment of all of our hardwork and sacrifices! We did a great job! I've worked with the most cooperative and helpful crew I could ever had..



14. 2010 is a performance year:
- Indonesia's Independence Day in Shanghai - Saman and Kecak Dance
- SISC Welcoming Party 2010 - Jai Ho
- SISC Indonesian Festival 2010
- Pioneer Wood
- Suzhou University Children Hospital - Lenggang Puspita



15. The breaking of my heart – Having to face the world when I didn’t want to and I didn’t know how to. Having to live my life when I couldn’t even put a smile on my face nor the lights in my eyes.


16. The loss of my uncle - November 27th, 2010.


17. December: a joyful month! The stronger me was back into life again! ^_^ Regardless to the exam thingy, hahaha.. Got a good news from my sister, too ^^


18. Christmas Eve Dinner Celebration of Class of 2007 at Secret Recipe Timesquare.

Although we did the same thing we've been doing for three years - Secret Santa - but this year, the Christmas Eve Dinner was different with the presence of our friends, Ankit, Bobby, and Sumudu. I was really feeling the joy of Christmas! No matter what the gifts are, the most precious gift for me was having everybody surrounded me, celebrating Christmas together and sharing the joy as one family! Well, I do put down them as my own family here. My brothers and sisters. Trust me. That's what made that BIG smile on my face :D


19. SISC New Year’s Eve Dinner Celebration at Water Paradise Incity : the last program of SISC arranged under the Leadership of Evan Surya Kusuma and me.
So many things, eh? And there are actually even more, because I can’t remember all of them..
There were good things, and so many darkest hours, as well. After all, I am grateful of what’s happened. I can be the person I am now, all is because God has taught me the lessons of life. No matter how hard it is, I know I would be able to get through it because God is always with me. Moreover, I have my Personal Guardian Angel: my mom!

The question is, are we ready to welcome the coming new year? Yes or not, we have to be ready, because it’s unstoppable! Haha..

How about your 2010?

Don’t cry because it ends. Smile because it happened.
What doesn’t  kill you, strengthens you.
No pain, no gain!

Tuesday, December 28, 2010

my new hobby(ies) and interest(s)

I'm interested in so manyyy things these days. Wanna know the list? Hehehe..

1. Photography!
Actually, this is not a new interest of mine. I loveee photography from so longg, but I kinda have problem: I love to capture things but I also love to be captured! Aahahhaha.. Photographers won't be in the pictures but I love being in the pictures. Could you please help me solve this problem? Wkwkwk.. I'm planning to buy a camera, but I'm still searching for the best one for me. Not the best camera, but the best FOR ME. I don't know whether I'll buy a compact or DSLR camera.. I didn't plan to buy a DSLR, because as so more and more people are getting interested in photography that more and more people buy DSLR, I don't want people to judge me as a "copycat" or just following the trend. I love photography from the heart, guys! But as time goes by, and after trying a friend's DSLR camera, now I want to buy DSLR sooo baddd! Goshh! Do you have any suggestions? I don't need the newest or the best one, though.. As long as it is Canon, hehe.. What do you think?

2. Fashion
Well, I love shopping but never been as interested in fashion as I am now! I love to check Lookbook  or playing Looklet - I just don't have much time and the internet connection is wayy too slow to save my looks on Looklet :(

3. Scrapbooking
Yes! I want to make scrapbooks because scrapbooks are meaningful gifts we can give to our family or friends. Designing my blog backgrounds is my new interest, too.


4. Photoshop
This one is related to point number 1 and 3. I need to learn how to edit photos and design my scrapbooks or backgrounds using photoshop. I know the basics, but I still need to learn A LOT.
I guess I'll be busy during my coming winter holiday, haha..


Arghhh! So many things, ehh? I also want to wave my hair, join the gym, buy a new e-bike that can go faster, etc, etc. Hufft. But the main things are those four things listed above. These are the things that distract me from studying and make me hard to concentrate on my books hahahaa *alibii*..
*HELP!!* >.<

Resolution Time!

Hey hey heyy! Without us realizing, it's the last week of 2010 alreadyy! How do you feel about that? Any plans to enjoy this last week of the year?

Well, I never done anything special to end my past years, but this year, I want to do some self-introspections and make my New-Year's-Resolution list. I want to look back to what I've done, what kind of person I've been, and learn from experiences happened to my life. We don't wanna be the same person if we know that we can be someone better, do we? I'm sure that we don't want to keep anything bad from ourselves. We have to change. And that's the most difficult part: to change. However, don't expect people to change - it's US who have to make changes.

I haven't finished my list yet - I guess I'll have a long one, since I never had any before and I'm realizing too many things from me to be changed, haha.. I really want to be a better person, for myself and for people surround me.. And perhaps I'll list the targets I WANT to achieve - not I HAVE TO achieve. I'm always afraid to make any targets. I'm afraid that if I can't reach my goals than I'll be under so much pressure or even feeling down and afraid to try again and again. So, I won't force myself, but I know I have to start having goals in my life, to develop myself.

Umm.. Guess I really am being more and more mature in my ways of thinking. Do you think so? Hehe.. Especially, January has always been a very special month for me. It doesn't only mean the beginning of the year, but also me getting older. It's the best time to start everything all over again, from the very beginning. Hopefully, I'm getting more mature instead of older, haha..

So, what's your plan on welcoming 2011? :)

Saturday, December 25, 2010

Merry Christmas!!










I wish you all MERRY CHRISTMAS 2010!!


Have a blessed great happy day today, celebrating Christmas with your beloved ones - God's greatest gifts given to us.


Always remember the true meaning of Christmas, and keep the spirit in your hearts the whole year!


Jesus Loves Us :)

Monday, December 13, 2010

New fave quote

A simply good quote from a friend:


Dear Heart,
Fall in love when you are ready, NOT when you are lonely :)

Wednesday, December 8, 2010

L♥♥klet

Hollaaa!  :)

Have you ever heard about L♥♥klet? Well, it should be Looklet, haha.. If you are a fashionaholic - like me! - you must have known this website. For you who have no idea about what it is, I'm giving you a brief introduction - it is a fashion game website. On that website, you can choose your models, then you can be a "fashion stylist" - you can mix and match the outfit of your models just the way you want! And, what makes it sooo cool and fun is that the clothes, bags, etc are all real things you can find in the stores, made by popular designers or brands.

So, it's kind of "if-I-can't-have-it-at least-I-can-enjoy-mixing-and-matching-it-pretending-like-I-do-have-it" LOL! ;D

Lately, I am sooo addicted to it! I loveee shopping and fashion - who doesn't?? - but I can't shop anymore :( No time and no money, hahahaa (poor student!).. So, what can I do is just enjoying those fabulous outfits on Looklet, haha.. I can act like a true fashion stylist, moreover, I can stay updated even though I don't go to any malls hihihi.. But actually it makes me suffer more, though, because I can only stare at them without getting them hahahaha..











Those are some of my looks. Fun, eh? Hahahahahah..


Me ♥ Fashion, Me ♥ Looklet! ^^
PS: add me "cilpie" ;)

Thursday, December 2, 2010

My Superman and Wonder Woman

Sabtu pagi kemarin (27 November 2010), aku dibangunin oleh telepon dari cc di Indonesia, mengabarkan kalo Ko Tiu (paman, suami dari ccnya papa) meninggal.

Ko Tiu aku adalah seorang dokter, yang praktek persis di seberang rumahku. Bahkan dulu dia praktek di rumahku. Dia adalah seorang yang tertutup, tidak terlalu mudah bersosialisasi dengan sembarang orang, tapi banyak orang yang menaruh respek dan segan padanya. Meski begitu, ga tau kenapa, tapi sejak kecil aku merasa bahwa dia sayang sama aku.

Menurut aku, dia adalah seorang dokter yang baik. Bukan karena dia itu pamanku sendiri, tapi banyak orang juga bilang begitu. Dia ga segan dan sombong untuk share pengetahuan dia sama pasien-pasiennya. Dia jelasin penyakit yang diderita pasien-pasiennya dengan detail, hal yang mungkin jarang dilakuin oleh dokter-dokter di Indonesia. Dia ga sekedar kasih obat dan nyembuhin penyakit, tapi dia jelasin juga penyebab, mekanisme, dll. At least itu yang dia lakuin ke aku dan papaku. Pokoknya, tiap kali ngobrol-ngobrol sama dia, aku seakan kaya lagi ikut seminar gratis ato dapet lecture di kelas. Bahkan much more useful than my regular classes. Banyak knowledge dan advice yang dia kasih buat aku.

He was as healthy as hell. Tiap siang setelah bangun tidur dia pasti berolahraga selama beberapa menit di dalam rumah, pokoknya always looked perfect deh. Makanya, waktu tau dia sakit kanker prostat akhir tahun lalu, aku kaget. Apalagi waktu aku liat kondisi dia liburan awal tahun ini (Januari 2010). He changed a lot. Kanker prostat menggerogoti badannya. Sedih banget rasanya ngeliat dia kaya gitu. Yet, dia tetep seorang dokter & paman yang share everything about medical or health with me & my dad. Masih dengan semangatnya bagi-bagi tips dan advice ke kami berdua. Cuman, udah banyak hal yang udah ga bisa dia lakuin sendiri, semuanya harus dibantu orang lain. Dan, harus berhenti praktek. Aku inget banget kenangan-kenangan terakhir sama dia waktu aku pulang Januari lalu. Dia sempet minta tolong aku tulis e-mail ke temen baiknya yang ada di China. Sempet ngerayain Sincia bareng-bareng keluarga besar di rumah dia. Dan yang paling ga akan aku lupa, dia kasih aku stethoscope. My first stethoscope. I'm feeling grateful and lucky that I was at home that time, and bisa punya kenangan-kenangan terakhir tentang dia.

Meskipun akhirnya perjuangan dia melawan kanker harus berhenti hari itu, tapi selalu ada berkah di balik semuanya. Tuhan memang udah mengatur semuanya dengan indah dan dengan timing yang perfect. Setelah sekian lama, akhirnya dia mau menerima Tuhan dan dibaptis seminggu sebelum meninggalnya. Don't you see how good God is? Buat aku dan keluargaku, itu sebuah misteri yang indah dan patut disyukuri.

Siapa orang yang selalu ada di sisi Ko Tiu aku di masa-masa penderitaan dan perjuangannya melawan penyakitnya? Siapa yang selalu membantu dia di saat dia udah ga berdaya melakukan segala sesuatu, bahkan untuk bangkit dari tempat tidurnya? Siapa lagi kalo bukan istrinya. Yang dengan setianya sampai akhir menemani suaminya, merawat dan mencintai suaminya. Buat aku, itu luar biasa. Sama persis seperti papaku, yang dengan tegar dan setia ada di sisi mama, merawat dan mensupport mama sampai akhir hidupnya. Mereka adalah wonder woman dan superman, dan aku beruntung plus bangga punya papa dan tante kaya mereka. Sungguh, figur seorang suami dan seorang istri yang baik. Aku cuma berharap aku bisa jadi pasangan sebaik mereka untuk pasangan hidupku nantinya. Sesetia dan setegar mereka, apapun yang terjadi.

Be tough, Kuku Tjen. Stay strong, papa. You've done the best and I'm sure they are happy right now, having an eternal life, without any pain anymore. They are watching us up there :) We'll always miss them, but they'll always stay with us. In our hearts.

I love you both and may God always bless you 

Wednesday, November 24, 2010

Jangan hanya melihat dengan mata

(Copas from Imelda Hanna Pradipta's Facebook)

Tidak semua hal itu seperti bagaimana tampaknya. Terkadang kejadian di sekitar kita juga begitu. Jika kamu memiliki iman, kamu harus percaya bahwa semua hal merupakan keberuntunganmu.
Dua malaikat yang sedang melakukan perjalanan ke luar kota, singgah pada rumah seorang yang kaya raya. Keluarga tersebut kasar dan tidak mengijinkan kedua malaikat tersebut tidur di dalam rumah besar mereka. Sebagai gantinya, mereka menyuruh kedua malaikat tersebut tinggal di gudang bawah tanah mereka yang dingin, kotor dan tanpa pemanas.

Ketika sedang menyiapkan tempat tidur mereka, malaikat yang lebih tua melihat sebuah lubang di dinding, lalu memperbaikinya. Ketika malaikat yang lebih muda bertanya, malaikat yang tua itu menjawab, "Tidak semua hal itu sebagaimana tampaknya."

Malam berikutnya, kedua malaikat tersebut menginap di sebuah keluarga petani yang miskin, tetapi sangat ramah. Setelah berbagi makanan yang serba sedikit, pasangan petani tersebut mempersilahkan kedua malaikat tersebut tidur di tempat tidur mereka, sedangkan mereka sendiri tidur di lantai.

Ketika matahari muncul di ufuk timur keesokan paginya, mereka menemukan pasangan petani tersebut sedang menangis sedih. Ternyata, sapi yang merupakan satu-satunya sumber penghidupan mereka, yang memberikan susu setiap pagi, tergeletak mati di pinggir ladang mereka.

Malaikat muda menjadi marah dan mencaci maki malaikat tua, katanya, "Mengapa engkau tega melakukan semua ini kepada mereka ? Mengapa engkau membiarkan semua ini terjadi ? Kemarin kita mendapat kesempatan untuk menginap di rumah seorang kaya raya. Kita dibiarkan tidur di gudang yang kotor dan dingin, tetapi kamu masih membantu mereka dengan memperbaiki dindingnya yang bolong. Malam ini kita menginap di rumah seorang petani miskin yang begitu ramah dan mau berbagi, tetapi apa yang kamu lakukan ? Kamu biarkan sapi yang merupakan satu-satunya sumber hidup, mati. Maumu apa, sih ?" Malaikat tua menjawab singkat, "Tidak semua hal itu sebagaimana tampaknya."

Ketika malaikat muda mendesak untuk menjelaskan, malaikat tua berkata, "Waktu kita menginap di tempat orang kaya kemarin, aku melihat sebuah lubang di dinding. Di dalamnya ada kepingan emas. Tetapi karena orang kaya tersebut sangat tamak, tidak mau berbagi, dan tidak bisa ramah kepada orang lain, maka dinding tersebut kututup. Biar mereka tidak tahu dan tidak dapat mengambil emas tersebut. Lalu malam ini, ketika kita tidur di ranjang Pak Tani, dan mereka mengalah tidur di lantai, malaikat maut datang hendak mengambil isteri petani itu. Tetapi aku belokkan dan sebagai gantinya, malaikat maut itu mengambil sapi Pak Tani."

Tidak semua hal itu seperti bagaimana tampaknya. Terkadang kejadian di sekitar kita juga begitu. Jika kamu memiliki iman, kamu harus percaya bahwa semua hal merupakan keberuntunganmu, meskipun mungkin kita tidak menyadarinya. Orang yang datang dan pergi begitu saja dalam kehidupan kita, ada yang menjadi teman, dan ada pula yang tinggal hanya sekejap, tetapi meninggalkan kenangan manis dalam kehidupan dan hati kita. Dan kita tidak pernah menjadi sama, karena kita telah berteman dengan banyak orang.

Baca Sebelum Terlambat: Saya Mencintai Engkau

(Copas from Imelda Hanna Pradipta's Facebook)

Rumah sakit ditempat saya bekerja, biasanya sangat sepi pada bulan Januari. Saya berada di ruang suster jaga di lantai tujuh. Saat itu sudah jam 9 malam.

Saya sampirkan stethoscope melingkari leher saya dan menuju kamar 712, kamar terakhir dari lantai 7. Kamar 712 dimasuki pasien baru bernama Tuan Williams, seorang laki laki yang pendiam dan tidak menceritakan tentang keluarganya.

Pada saat saya memasuki kamar, matanya sepertinya ingin tahu siapa yang datang, tetapi akhirnya sayu ketika mengetahui saya yang memasuki kamar tersebut. Saya tekan stethoscope ke dadanya dan mendengarkannya. Cepat, perlahan, kadang kadang tidak beraturan.

Ada indikasi bahwa dia menderita sedikit. Ia menderita serangan jantung beberapa jam yang lalu.
Lalu ia berkata, “Suster, maukah kamu..”, lalu ia terdiam, dan dari kelopak matanya mengalir air mata, saya sentuh tangannya menunggu kelanjutan bicaranya, lalu ia mengusap airmatanya dan berkata, “Maukah engkau menelpon anakku dan memberitahukannya bahwa aku terkena serangan jantung.. saya tinggal sendirian, dan dia adalah satu satunya sanak saudara saya.” Pernafasannya tiba-tiba saja mencepat, lalu aku naikkan kadar oxigennya menjadi 8 liter permenit.

Lalu saya katakan, “Tentu saja saya akan telpon dia”, sambil memperhatikan mukanya.Dia menarik sprei, sehingga dia dapat maju, dari air mukanya terpancar rasa penting sekali, dan berkata “Maukah engkau memanggilnya sekarang? Secepat engkau bisa?” Ia bernafas cepat, terlalu cepat.“Saya akan menelepon dia secepatnya”, kata saya sambil menepuk pundaknya, lalu saya menuju pintu, mematikan lampu, dan ia menutup mata dari wajah yang sudah berusia 50 tahun itu.

Sebelum saya sampai ke pintu bapak itu memanggil saya lagi “Suster, bisakah anda memberikan saya kertas dan pen?” Lalu saya ambil kertas bekas berwarna kuning, dan pen dari kantong saya, lalu meninggalkan kamar tersebut menuju ruang suster jaga.

Lalu saya mencari berkas Tuan William, dan mendapatkan nomor telpon anak Tuan Williams dari sana lalu saya mulai meneleponnya. Suara yang halus menjawab.“Janie ini Sue Kidd, suster dari Rumah sakit, Saya menelepon kamu tentang ayah kamu, dia masuk Rumah sakit sore ini karena sedikit serangan jantung dan …”“Oh tidak!” ia menjerit mengagetkan saya. “Dia tidak dalam keadaan sekarat kan?”“Sekarang dalam keadaan stabil,” jawab saya. Semua terdiam, dan saya menggigit bibir saya.“Kau tidak boleh membiarkan dia mati!” katanya. Suaranya begitu sedih, membuat tangan saya gemetar memegang gagang telepon itu.“Ia dalam penanganan yang paling baik”, jawab saya.“Tapi kamu tidak mengerti,” jawabnya. “Ayah dan saya tidak pernah bicara. Pada ulang tahun ke 21 saya, kami berkelahi, mengenai pacar saya, lalu saya kabur dari rumah. Saya tidak mau kembali. Beberapa bulan ini saya ingin menemuinya untuk meminta maaf, dan kalimat terakhir yang saya katakan kepadanya adalah aku membencimu!”.Saya mendengar Janie terisak isak.

Saya duduk, mendengarkan dan air mata saya membakar mata saya. Seorang ayah dan anak, masing masing sangat kehilangan, sehingga membuat saya memikirkan ayah saya yang jauh, dan sudah lama rasanya saya tidak mengatakan aku sayang Papa.Ketika Janie berusaha mengendalikan tangisnya, saya dalam hati berdoa, “Tuhan biarkan anak ini menemukan pengampunan.”“Saya datang dalam 30 menit,” katanya dan klik! Sambungan telepon terputus.

Saya berusaha menyibukkan diri dengan merapikan kembali file file di meja, tetapi saya tidak bisa ber konsentrasi. Kamar 712! Ya saya tahu saya harus kembali ke kamar 712!Saya setengah berlari kekamar 712 dan secepatnya membuka pintu. Tuan Williams terbaring tidak bergerak, dan saya mengecek denyut nadinya. Tidak ada!

“Kode 99, kamar 712. Kode 99. Stat.”, pemberitahuan tersebut terdengar di seluruh rumah sakit dalam sekejab, sesudah saya laporkan ke Dokter jaga.Tuan William terkena serangan jantung! Dengan secepatnya saya membuat nafas buatan dua kali, lalu menaruh tangan saya di jantungnya dan mulai memompa dadanya. Saya menghitung Satu, Dua,Tiga. Pada hitungan ke 15 saya kembali membuat nafas buatan. Kemanakah bantuan Dokter? Lalu saya lakukan kembali memompa jantungnya.

Saya berkata Oh Tuhan jangan biarkan orang ini mati anaknya sedang dalam perjalanan, dan jangan biarkan berakhir seperti ini. Pintu kamar terbuka lebar, Dokter dan suster lainnya masuk, dan mendorong alat alat bantu. Dokter langsung mengambil alih memompa jantung.Saya berkata, “Tuhan, jangan biarkan berakhir seperti ini, jangan dalam keadaan kepahitan dan kebencian. Anaknya dalam perjalanan, dan biarkan dia mendapatkan kedamaian.”“Mundur” teriak seorang dokter.

Saya menyerahkan kepadanya pengejut lisrik, lalu ia taruh di dada tuan Williams beberapa kali kami lakukan, tetapi tidak berhasil, Tuan Williams sudah meninggal.Suster yang lain mencopotkan selang oksigen, dan alat alat dari tubuh Tuan Williams, kemudian satu persatu meninggalkan ruangan tersebut, hanya tinggal saya sendiri sambil bergumam, “Bagaimana hal ini bisa terjadi? Bagaimana? Bagaimana saya menghadapi anaknya?”

Ketika saya keluar dari kamar tersebut, saya melihat seseorang berdiri di dekat air mancur, dokter yang tadi berada dikamar 712 berdiri disampingnya, berbicara dengannya sambil memegang bahunya. Lalu dokter itu pergi, meninggalkannya. Dan saya menduga bahwa orang tersebut adalah Janie. Janie langsung menyandarkan badannya ke dinding. Rasa terpukul terlihat dari wajahnya. Dokter telah memberitahukan bahwa ayahnya telah pergi.Saya menggandeng tangannya dan membawanya ke ruangan suster. Kami duduk di bangku hijau tanpa berkata apa-apa. Ia menatap tajam kalender, dengan tatapan kosong.“Janie, maafkan saya”Lalu Janie menjawab, “Saya tidak pernah membencinya, kamu tahu, saya mencintainya”.Dalam hati saya berkata “Tuhan tolong Janie”Tiba tiba Janie berkata, “Saya mau melihat ayah saya”.Dalam pikiran saya mengatakan Mengapa engkau ingin menambah kepedihan? Melihat ayahnya hanya akan menambah kesedihan. Saya berdiri, dan merangkulnya, lalu kami berjalan perlahan lahan menuju pintu kamar 712.

Sebelum masuk kamar, saya memegang tangan Janie sedikit keras, berharap agar Janie akan berubah pikiran. Janie membuka pintu kamar, dan kami menuju ke arah tempat tidur. Janie duduk dipinggir tempat tidur, dan membenamkan mukanya ke seprai. Saya berusaha untuk tidak melihat Janie pada saat seperti ini, sedih, sedih ditinggalkan seseorang dicintainya, yang telah lama tidak bertemu.

Saya bersandar ke meja disamping tempat tidur, dan tangan saya menyentuh ke sepotong kertas kuning, saya ambil dan membacanya:Janie ku sayang,Aku memaafkanmu. Aku berdoa agar engkau juga Memaafkanku. Aku tahu engkau mencintaiku. Aku mencintai engkau juga.Ayah.Kertas itu membuat tangan saya bergetar ketika saya menyerahkannya kepada Janie. Janie membacanya sekali, kemudian dua kali, wajahnya perlahan-lahan bersinar, kedamaian mulai terpancar dari matanya.Kemudian ia memeluk kertas tersebut.

Kataku “Terima kasih Tuhan” sambil melihat ke arah jendela.Beberapa bintang terlihat bersinar di kegelapan malam. Butiran salju jatuh dijendela dan mencair, pergi selamanya. Kehidupan terlihat sama rapuhnya seperti butiran salju. Terima kasih Tuhan, bahwa Hubungan seringkali dapat rapuh seperti butiran salju, tetapi dapat diperbaiki kembali, walaupun tidak ada waktu yang indah yang dialami bersama. Saya bergegas keluar dari kamar, dan menuju telepon. Saya ingin menelepon ayah saya, dan mengatakan “Saya mencintai engkau”

NB: tokoh Ayah bisa diganti Ibu ( intinya adalah orang tua ) ^^

Undesirable No.1

Heyy! Have you guys watched the newest Harry Potter's movie, Harry Potter 7: Harry Potter and The Deathly Hallows? I did! I don't wanna spill it out because I know many people haven't watched it yet, but I'll just give you a hint: it rocks! I wanna show you two pictures:

1. Maybe you're familiar with this picture


2. But this?


Hahahahahahaha.. I'm crazy about the movie! ^^ It's a must watch, highly recommended!! (I've said this many times since I watched it yesterday after my first final exam - Medical Statistics). It would've been more awesome if it come in 3D though..

Happy watching! =)

Monday, November 15, 2010

One Flaw in Women

Women have strengths that amaze men.....
They bear hardships and they carry burdens,
but they hold happiness, love and joy..

They smile when they want to scream.
They sing when they want to cry.
They cry when they are happy
and laugh when they are nervous.

They fight for what they believe in.
They stand up to injustice.
They don't take "no" for an answer
when they believe there is a better solution.

They go without so their family can have..
They go to the doctor with a frightened friend.
They love unconditionally.

They cry when their children excel
and cheer when their friends get awards.
They are happy when they hear about
a birth or a wedding.
Their hearts break when a friend dies.
They grieve at the loss of a family member,
yet they are strong when they
think there is no strength left.
They know that a hug and a kiss
can heal a broken heart.

Women come in all shapes, sizes and colors.
They'll drive, fly, walk, run or e-mail you
to show how much they care about you.

The heart of a woman is what
makes the world keep turning.
They bring joy, hope and love.
They have compassion and ideas.
They give moral support to their
family and friends.

Women have vital things to say
and everything to give.

HOWEVER, IF THERE IS ONE FLAW IN WOMEN,

IT IS THAT THEY FORGET THEIR WORTH.




(Forwarded from an e-mail from a lovely friend, Jean Bury Weymier)
You are allowed to pass this along to all your women friends and relatives to remind them just how amazing they are :)

new favorit quote :

God doesn't give you the people you want; He gives you the people you NEED. To help you, to hurt you, to leave you, to love you and to make you into the person you were meant to be :)

15.12.2010

heyy! today is the first snow in December! ^^


My black e-bike was covered with a thin layer of snow! Glad that I parked it outside lol.


Never miss any chance for pictures! Hahahhaha..

I really hope that we could have a white christmas this year! >.<

"The" concert! ♥Leehom♥

I just got back from a concert!! A real concert! For the first time in my life, I went to a concert, hahhaha..
It was all because we could get the ticket freely from China mobile - the tickets actually cost from 180RMB to 1080RMB. We were very excited to go to the concert because it was starring Leehom! Do you know Leehom??

 

Oh yes, that is Leehom (王力宏). He's an American-born singer-songwriter, record producer, actor and film director of Chinese descent based in Taiwan.

And also Alan Luo (罗志祥) :


There were more celebs, such as Karen Mok, Soda Green, and two other singers - one was from Singapore and the other one was Chinese.

Actually, there were none of them that I really really like. I just know that Karen Mok is a very famous actress, and of course I know Alan Luo and the handsome Leehom. Leehom was the only motivation of us going :D

Soda Green opened the concert very well. I think I'm starting to like them, because their songs are okay & the vocalist's voice is good. The second performance was Alan Luo. He was so handsomee, more handsome than we usually see on TV or films! He dances well, too.

I didn't like Karen Mok's performance and the other performances were so so, as well. The last performance - the best one! - that people had been waiting for since the very first performance was Leehom, for sure!! I'm not his big fan, but I do like him, because he's handsome, sweet, has good voice and musicality, plays piano beautifully, etc etc, haha.. Eventhough I'm not his big fan, I was going crazy during his performances! Me and my flatmate - Melisa - went crazy, shouting his name, singing his songs, till I lost my voice. He was so handsome, he's just amazing and awesome no matter what he did, LOL :p

It felt good, though, going to a concert. It was the first time for all of us - me, Melisa, Marfen, and Fani. Some of Melisa's friends from her church were also coming with us - they are Leehom's big fans. They're Malaysian & American! I thought Americans never know & will never like Chinese stars or songs. Well, Leehom is not Chinese, anyway, so maybe we can take him as exception :D

The concert was so under control - nobody got hurt, nobody broke the rules such as climbing the gates, etc. However, when we tried to get in into the bus that would take us back to dormitory, that was when everything was out of control. Waaaaayyyy too many people wanted to get into the bus because it was 10:30 pm already, that people pushed each other. I was pushed so hardly, my back hurt, I could hardly breath. But still, luckily I could get into the bus & reach dorm safely. Pheww! What a "wild" experience!

It was a totally crazy experience, yet nice one :) More and more things I've done in China that I've never done in Indonesia before and probably I would never do back home. Now I'm having fever: Leehom Fever!!! Hahahahahahaha..

Leehom ohh Leehom! ♥

Friday, November 12, 2010

Ten Commandments of Success

Heyyy!! I knowww, it's been sucha looooongggg timeee! Not only I was busy with the Indonesian Festival thingy, there were also too many things I gotta do, and I didn't have time to go online.. My internet was having problem too, that I couldn't use it for several days.. Hufft..

This time I wanna share an interesting stuff I found in my dorm. When I just moved into my "new" dorm, there was a paper glued on the door of my bedroom. Some Indian seniors were living here before. We - me & my roommate - found it but we think this paper is a good stuff, that was why we just let it be.

The paper is about The Ten Commandments of Success :
1. Speak to people : There is nothing as nice as a cheerful greeting.
2. Smile : It takes 72 muscles to frown; only 14 to smile.
3. Call people by name : Everyone is pleased when you remember their names.
4. Be friendly and helpful and others will respond in like manners.
5. Speak and act as if everything you do were a genuine pleasure.
6. Be genuinely interested in people.
7. Be generous with praise; be cautious with criticism.
8. Be considerate with the feelings of others, it will be appreciated.
9. Be thoughtful of the opinions of others.
10. Be willing to give services, what counts most in life is what we do for others.


Good stuff, eh? Hopefully I can do it in my daily life, hehe..

Thursday, October 14, 2010

Me against the world

Hi there! It's been quite a while, huh? I can hardly have time to go online these days, because I've been so very busy - I don't blame you if you're bored with my statement of me being very busy..

Anyway, have you ever feel that the world is opposing you?

As I've mentioned before in my older posts that we're holding our first big event, Indonesian Festival, this month, and time flies, indeed. It w0n't be more than 9 days to go!! So, the pressure is definitely on, and it's been so emotional for most of us. My mood has been unstable these days, I argued with some people, and felt bad to some other people. Everybody must be hating me right now because I've been so annoying lately. It feels like the world is against me. Well, maybe it's just going on in my mind. I don't know what people are thinking about me right now. Maybe I'm just stressed out because without I realize, I'm so nervous and worried about the event. And that's not the only thing we have to think about. I had to arrange a buffet dinner for my batch's 3rd anniversary (10.10.10) and some friends' birthday surprises. As I haven't had enough, there are also some private matters that also drive me crazy. Plus, my classes. And I got my period, and got sick that I lost my voice and made me feel so powerless. Spiritless. Etc. Etc.

Well, I'm just hoping that everything's gonna be just fine and we can hold a great event. I'm hoping that everything will go smoothly. Please, after so much hard works of us, I want a happy ending for us. Then, I could get my mood and emotion back to the normal level. Make peace on earth. Amen.

Lord, hear our prayers..


Wednesday, October 13, 2010

Indonesian Festival 2010

SISC (Suzhou Indonesian Student Community) proudly presents:


INDONESIAN FESTIVAL 2010
To The World We Share

22 October 2010
2S Liverpool University 西交利物浦大学
111 Ren Ai Road, Dushu Lake Higher Education Town,
Suzhou Industrial Park
Suzhou, Jiangsu, China

江苏省,苏州市
苏州工业园区
独墅湖高等教育区
仁爱路111号

Indonesian culture and merchandise exhibition will start at 5m, and the performances will start at 6pm.
There will be Indonesian dances, fashion show, music performances, etc.

FREE ENTRANCE, but the seats are limited. RSVP is required. So, don't miss it and book your seats soon!

Presented by :
SISC

Sunday, October 10, 2010

Friendship - dedicated to 07 Batch :)

Things never always go smoothly
Conflicts and arguments are there
Because we consist of different individuals with different characteristics
But those are what make us here
That's how life should be
"Unity in Diversity"

It's our destiny to meet each other here
God has made it so beautifully
Memories, good or bad
Everything we've been through together
Remember how we struggled
Supporting each other as one body
I'm so grateful to be in this wonderful batch

Thank you for showing care and love to each other
Thank you for sharing
And this I pray to God
To keep our hearts united and never be apart
'Till the end of time

Happy 3rd Anniversary, Indonesian 07 Batch!
me heart 07 batch!!!

Sunday, October 3, 2010

Another "Jadoel" Poem =D

Beberapa hari yang lalu, pas lagi "bongkar2" isi hape, aku nemuin sebuah puisi. *Berasa seluruh harta bendaku adalah gudang puisi yakk, pas bongkar2, liat2, sering beneeerr nemuin puisi, bahkan di HP pun ada puisi yang terlupakan, hahahaha* Yupp, jujur aku lupa aku pernah nulis & nge-save puisi ini di HPku, hehe.. Pas baca, baru inget dehh..

There is another story about this poem. I wrote it for my ex, tapi bukan yang bikin aku sakit hati, malah sebaliknya. I hurt him. Lebih tepatnya, ini orang sebelum mantanku yg terakhir. Orang ini ampe sekarang - 3.5 years after we broke up - masiii aja, kalo ngomong suka nyerempet2, ngajakin ketemuan lah, balikan lah, dll. Padahal dia sekarang uda punya cewe, lho. Bikin aku jadi selalu berusaha menghindari dia ato males contact ma dia lagi, padahal aku pengennya ga gitu >.< Pengen temenan biasa, tapi tiap kali ditanggepin dianya selalu kayak gitu, jadi males, kan.. Takut kasi harapan.

Nahh, the day when I wrote this poem was the day after I had a quick chat with him on MSN.

Maaf

Hanya satu kata terucap

Atas segala yang tlah terjadi di masa lalu
Ku tahu segalanya berubah begitu cepat
Begitu tiba-tiba
Tapi apa daya
Ku tak mampu lagi
Membohongi dirimu dan diriku sendiri
Membohongi perasaan ini
Yang tlah hilang tak bersisa


Hanya satu kata terucap
Atas rasa sakit yang tertinggal
Atas luka yang membekas mungkin 'tuk slamanya
Kini luka itu pun ada di hatiku
Kurasa apa yang kau rasa
Luka yang sama
Luka karena mencintai seseorang yang tak baik 'tuk dicintai
Tapi apa daya
Hati tidak pernah memilih, hati dipilih
Hanya satu kata terucap
Maaf...

Monday, September 20, 2010

movies!

I watched these two movies few days ago and I thought they were good!

 
唐山大地震 (After Shock). It's a chinese movie, about the story of Tangshan's big earthquake in 1976. I don't know whether it's based on true story or not (but I don't think it's a true story) but it's a good movie to watch! So touching. It's telling how a 23-seconds-earthquake can cause 32 years of trauma and ruin so many lives.


The Sorcerer's Apprentice. A film by Disney, casting Nicholas Cage and Monica Belluci. It's the story about the apprentice of Merlin - the ancient witch - but they bring it into modern life.


I want to watch The Three Idiots still have no time to do so. I know, it's kind of lame that I haven't watched it till now because so many of my friends watched it months ago, that's why I gotta watch it no matter what, because everybody said that it's also a good one.
Ciao! ;)


Things tobe contemplated



Pictured is a young physician by the name of Dr. Roger Starner Jones. His short two-paragraph letter to the White House accurately puts the blame on a "Culture Crisis" instead of a "Health Care Crisis"..
It's worth a quick read:

Dear Mr. President:

During my shift in the Emergency Room last night, I had the pleasure of evaluating a patient whose smile revealed an expensive shiny gold tooth, whose body was adorned with a wide assortment of elaborate and costly tattoos, who wore a very expensive brand of tennis shoes and who chatted on a new cellular telephone equipped with a popular R&B ringtone.


While glancing over her patient chart, I happened to notice that her payer status was listed as "Medicaid"! During my examination of her, the patient informed me that she smokes more than one pack of cigarettes every day, eats only at fast-food take-outs, and somehow still has money to buy pretzels and beer. And, you and our Congress expect me to pay for this woman's health care? I contend that our nation's "health care crisis" is not the result of a shortage of quality hospitals, doctors or nurses. Rather, it is the result of a "crisis of culture" a culture in which it is perfectly acceptable to spend money on luxuries and vices while refusing to take care of one's self or, heaven forbid, purchase health insurance. It is a culture based in the irresponsible credo that "I can do whatever I want to because someone else will always take care of me". Once you fix this "culture crisis" that rewards irresponsibility and dependency, you'll be amazed at how quickly our nation's health care difficulties will disappear.


Respectfully,
ROGER STARNER JONES, MD



If you agree...pass it on.

Sunday, September 19, 2010

My fear

Belakangan aku lagi kangeeeeenn banget ama mama. Ga tau kenapa. Bukan berarti biasanya ga kangen lhoo, cuman, belakangan lagi lebih kangen dari biasanya. Terus, ada sebuah ketakutan yang tiba-tiba muncul these days: aku takut makin lama jadi lupa mama. Semuanya, dari kenangan-kenangan bareng mama, sampai wajahnya. Yup, mukanya. Aku takut suatu saat nanti aku bakalan lupa muka mama kaya gimana. Sebenernya, ga mungkin lupa juga, kalaupun lupa, kan ada fotonya, tapiii.. Aku takut suatu saat jadi kaya ga "real" gitu. Bingung ya? Gimana yah jelasinnya? Hehe..

Pokoknya, gara-gara ketakutanku yang satu ini, makanya beberapa hari ini sebelum tidur aku pasti inget-inget mama. Emang sengaja inget-inget, kenangan-kenangan bareng dia, pas seneng, susah, bahkan waktu dia marah-marah atau ngomel gara-gara anak-anak & suaminya yang jarang ngebantuin dia en bisanya cuman ngomel+protes aja, hehe.. Maaf ya mama.. Kita emang terlalu bergantung sama mama.. Always :) Aku pengen supaya kenangan-kenangan itu tetep hidup di dalam diri aku. Supaya mama tetep hidup & berasa nyata, bahwa mama pernah hadir di hidup aku. Nahh! That's it! Mungkin itu yang aku maksud dari "real". Aku takut suatu saat bakal lupa saat-saat bareng mama, bakal lupa apa rasanya kasih sayang seorang mama. Bener lho, honestly, aku kadang suka "jablay" kasih sayang seorang ibu. Mungkin karena gimanapun juga a girl needs her mom. Makanya kalo liat mama-mama yang keibuan banget, rasanya pengen jadi anaknya si Tante itu, hehe.. Tapi, aku juga ga mau gantiin mamaku sama orang lain. She's the best - for me - that she's irreplaceable. She's the greatest mom. Ever.

It's almost six years she passed away. Is it normal to feel the way I'm feeling now? Perlu ditekankan, aku bukan pengen mama baru. Aku butuh mama, tapi ya mamaKU. Not anybody else. Sebaliknya, aku justru pengen terus "menghidupkan" mama di hidupku FOREVER. Mungkin nanti, after I got married, I'll have mother-in-law and I'll treat her as my own mom, cuz she's my husband's mom, which means she's also MY mom. That's why, aku bener-bener berharap bisa dapet mama mertua yang baik hati & keibuan, trus bisa deket banget sama dia, hoho.. AMIN! :D

Miss you, Mom! Love you till my heart stops beating. You're irreplaceable.

Monday, September 13, 2010

Perahu Kertas

Perahu Kertas.

Itu adalah judul salah satu novel karya Dewi Lestari, atau yang lebih dikenal sebagai Dee di dunia novel. Aku tau tentang novel ini gara-gara referensi dari salah seorang temen - Evan - yang akhirnya juga minjemin novel yang dia bawa jauh-jauh dari Indonesia itu ke aku.



Aku cuma butuh sekitar dua hari untuk nyelesaiin novel ini. Jalan ceritanya bener-bener bikin kita ga bisa berhenti baca en pengen terus baca sampe abis. Baru aja aku baca beberapa review tentang novel ini yang dibuat oleh beberapa pembaca lain novel Perahu Kertas ini. Ternyata, pendapatnya bervariasi, ada yang suka banget, tapi ada juga yang nggak. Biasa, itu hukum alamnya. Ada yang pro, dan ada yang kontra. Tapi buat aku dan Evan, novel ini TOP abis.


(Buat yang belum baca en pengen baca, jangan lanjutin baca post ini, ya, biar seru =) )

Mungkin konsep ceritanya memang klise. Namanya juga cerita cinta, happy ending pula. Tapi, dengan gaya bahasa yang santai & penggunaan kalimat yang biasa kita pakai di kehidupan sehari-hari, bikin kita juga enak dan enjoy bacanya, ga berat & ga perlu mikir, hehe.. Bisa bikin kita ngakak ama kecuekan & ke-ngocol-an si Kugy, juga bisa dibikin nangis gara-gara kisah cinta di antara para tokohnya, en tertusuk ama kata-katanya yang dalem banget. Meskipun kelihatannya klise, tapi bikin deg-degan juga & cukup bisa bikin emosi kita naik-turun, plus penasaran ama endingnya. Aku sih sempet takut bakalan sad ending, tapi untungnya nggak :)

Salah satu yang bikin novel ini beda & bagus adalah kalimat-kalimat atau quotes di dalemnya. Bener-bener inspiring! Ada yang supporting, ada yang romantis abis. Dia bisa menggunakan kalimat sederhana, singkat, tapi mengena. Maksudnya langsung dapet. Plus, ga maksa. Beberapa quotes favoritku adalah:

"Tanpa kekosongan, siapapun tidak akan bisa memulai sesuatu" -Luhde.

Kalimat yang menurutku bener-bener kasih kita support & spirit di tengah-tengah kebuntuan.

"Hati tidak pernah memilih. Hati dipilih" -Luhde.

Buat aku, ini juaranya. Singkat, sederhana, padat, jelas, mengena. Dan kalimat ini bener banget. Kita nggak pernah bisa mengatur perasaan, mau suka sama siapa, tapi ketika kita sayang sama seseorang, kita ga tau alasan kenapa kita bisa sayang sama dia. We just love them.

Sebenernya masih ada beberapa kalimat "sakti" yang lain, but those are my Top Two. Aku merasa, cara Dee mengungkapkan sesuatu itu keren. Ga perlu penjelasan panjang & bertele-tele.

Intinya, I highly recommend this novel to you. Pada akhirnya, apapun pendapat kalian tentang novel ini, terserah. Namanya juga masalah selera. Cuma ingin berbagi sesuatu yang bener-bener inspires me.

Good job, Dee. Thank you!

Friday, September 10, 2010

One step closer to becoming a doctor ;)

It's amazing how I didn't have time to update my blogs recently because of my business - studying. Haha.. This semester we have seven subjects that we have to take notes or at least read the powerpoints everyday, otherwise we won't be able to catch them up. So far, there are still six notes waiting for me to be re-written. Huff..

But now, as I have a leisure time before sleeping - I took around half an hour nap and that's enough to make me stay awake till now - I want to share my first Diagnostics lab class experience.

We had Diagnotics lab last Wednesday. It was really fun and exciting, especially because we were divided into small  groups, which consists of six people each. So, it was pretty "private" class, and facilitated us to ask more and gain more, and getting more attention from the doctors, as well. I'm in one group with another five friends - Melle, Raymond, Miche, Micchu and Vivi. Because it was a practical class, we had to have one of us as the model. Because the model always has to be male, and because Micchu is the skinniest among us, there was no doubt that he was honored to be chosen to be the model :D We were with a Cardiologist, so we learned about the examination of the heart. We learned how to do the inspection, palpation, percussion, and auscultation. Totally something new for us and it was a real fun.

Palpation - is used for checking any tenderness that can be related to certain diseases.



Percussion. Here, it uses the same principle of percussion in music. This is one of the first steps we have to do to examine the patients and make the diagnosis. Different sound means different areas or organs underneath the skin. Percussion is useful for knowing the location and size of any organs, to find out whether they are normal or not, due to particular diseases.


Auscultation, using a stethoscope. It was our first time to use stethoscope and we felt "cool" - 'cuz it felt like we were becoming real doctors :P

We enjoyed the class so much that we ended the class very late, and ended up me having stomachache because of taking lunch late :( It's okay, because we learned something new and gained so much knowledge that will definitely be useful for our future career as a doctor.

Looking forward for the next lab classes! :)

Thursday, September 9, 2010

09.09

September 9. It had always been my dear cousin's birthday. Cc Anny, that's how I called her. She was my eldest cousin, my bestfriend and my Godmother. She always treated me as her own daughter. We had such a strong connection since my childhood. Since I couldn't even walk on my own feet yet. But she's not here anymore. She has rested in peace. She's happy with God now, with my mom, as well :)

However, I'll always remember and celebrate September 9 as her birthday. Forever. For her love was so big to me. For her prayers that always be with me. For all of her courage, advice and memories that I'll never forget. 'Coz she's been the part of my life, one of those special people in my life who's been loving me since I was just born. And I really appreciate and grateful to have them as my closest people. My beloved ones.

On this day, I also missed my mom so muchhh, as well. I became so melancolic and sensitive today :)
Happy Birthday, Cc Anny.. You'll always be in my heart. 'Till the end of time.
God is with you.
Bunch of love.

再见,回头见,明天见!