Tuesday, May 31, 2011

Selasa Bahagia ;)

Hi! Setelah beberapa hari absen karena sibuk belajar buat ujian, now I'm back! =D

Hari ini baruu aja menyelesaikan 2 ujian: Ophthalmology (mata) & Otorhinolaryngology (THT). Puji Tuhan ujian tadi cukup lancar :) Jadii hari ini bisa istirahat dulu sehari dehh, sebelum mulai belajar lg buat ujian minggu depan ^^ Pokoknya aku uda bertekad hari ini ga mau belajar! Kan inget pepatah "Play hard, study harder". Belajar tp ga lupa ada refreshing juga, hehe..

Jadilah hari ini aku pergi nonton bioskop! Kungfu Panda 2, hehehe.. Lucuuu abiss filmnyaa, cocok banget buat penghilang & pereda stress di masa2 ujian :D Trus hari ini bisa back to dunia maya, setelah kemaren2 terisolasi dalam ruang kelas self-study, hahaha.. Jadi bisa eksis lg di Facebook, Twitter, en dunia perbloggingan.. Udah ketinggalan beberapa update-an dari temen2 nehh..

Oh iyaa, Majalah Pearl - majalah kristen khusus cewek - edisi bulan Juni udah "terbit", lho! Edisi kali ini temanya "Letting Go". Begitu tau temanya, langsung without second thoughts aku membuka halaman pertama, huehehee.. Excited banget, I love the topic! Karena, as you might have known, for me, personally, "letting go" is the hardest thing in the world to be done. Every process of letting go pasti melewati yg namanya masa-masa sulit. Masa-masa terluka. Makanya, aku excited banget, ngerasa temanya "gue banget", pas banget ama struggle aku, hehe..

Belom selesai baca majalahnya sih, tp I definitely recommend it to you, Girls! Kalo tertarik, baca majalahnya di SINI.

One other important thing I did today was, I bought the ticket for going back home this summer holiday! Hahahaha.. Setelah dilemma2 antara pulang dan ga pulang, akhirnya aku memutuskan untuk pulaaanggg, en directly purchased the ticket via online. Trus, dari yg tadinya cuma mau pulang 2minggu, akhirnya malah jd hampir sebulan pulangnya, wkwkwkk.. 24 July - 19 August. Gue gak sabar pengen liat calon ponakaann! Hihihii.. Yg bikin seneng lg, harga tiketnya turun lg!! Pas trakhir aku cek, tiketnya naik harga, jd berasa ga worth it, makanya sempet berpikiran ga jd pulang ajaa.. Tp ternyata turun lg, mungkin aku memang diijinin en disuruh Tuhan pulang yaaa =p

So, world, get prepared. I'M GOING HOMEEE!! Lol.

Udah dulu deh, mungkin bakal absen lg for at least one week, soalnya next Tuesday bakal ada exam lg. Kali ini Dermatology menanti di depan mata. Pray for me yah! >.<

God bless you all :)

Tuesday, May 24, 2011

Cinta Tidak Harus Memiliki - The Conclusion

Topiknya masih lanjut topik sebelumnya: Cinta Tidak Harus Memiliki.

Setelah beberapa komen & post-post yg dibikin oleh teman2ku tercinta regarding to that post, I finally got the conclusion. Tp baru sekarang sempet nge-post setelah tertahan selama berhari-hari, hehe..
Sebelumnya, aku pengen emphasize bahwa "cinta" yg aku maksud adalah cinta antara lawan jenis, bukan cinta orang tua ataupun jenis2 cinta yg lain. Sorry that I didn't mention it before, hehe..

Kesimpulannya adalah: Cinta SELALU INGIN memiliki, tapi cinta TIDAK HARUS memiliki.

Selama ini aku salah kaprah sama kalimat ini. Salah antara kata "ingin" dan "harus". Bohong kalo cinta tidak ingin memiliki. Kalo kata Ci S, kalo cinta tidak ingin memiliki, gak ada yg namanya pedekate, hehehe.. Bohong kalo cinta ga sakit waktu ngeliat orang yg dicintai ato disayangi diambil orang lain. Tapi ada saatnya cinta harus rela melepas, dengan berbagai macam alasan. Budaya, prinsip, situasi, kondisi, dll. Banyak banget yg bikin sometimes we have to give up on love, for the sake of other people, not only for us & the person we love.

Misalnya, cinta yg terhalang restu dr orang tua karena perbedaan yg ga mungkin diubah atau disatukan. Restu dr orang tua adalah segalanya - menurut aku - jd kalo ga dapet restu dr orang tua apalagi dgn alasan yg masuk akal, masa kita harus give up orang tua kita sendiri, orang yg uda ngelahirin, merawat, membesarkan & membiayai kita selama ini? Atau contoh lain lagi, waktu kita uda putus ama mantan, tp kita masih sayang. Nonononoo, we can't just "stay" there. We have to move on, sesakit apapun itu, sebesar apapun rasa sayang & cinta kita ama dia.

Yg aku sekarang udah ngertiin adalah, bahwa cinta memang tidak selalu harus memiliki, tp BUKAN TANPA RASA SAKIT. BUKAN TANPA PERJUANGAN, BUKAN TANPA PROSES untuk MERELAKAN. Selama ini aku merasa kalimat "Cinta Tidak Harus Memiliki" cuma sekedar sebuah kalimat indah yg ga realistis karena entah kenapa, aku membayanginnya sebagai sesuatu yg tanpa proses & tanpa rasa sakit. Bisa dengan sebegitu ikhlasnya merelakan their beloved ones go with other persons. Bahkan aku ngebayanginnya mereka tersenyum waktu ngeliat org yg mereka cintai tersenyum meskipun senyum itu untuk orang lain, lhoo *kebanyakan nonton film nehh!! Hahahaha* Well, mungkin pada akhirnya mereka memang bisa ikut tersenyum untuk orang itu, tp aku yakin itu setelah "proses berdarah" terlebih dulu, dan bahkan mungkin, meskipun mereka tersenyum, tp mereka ttp tersenyum dgn luka di hati yg masih tetep akan ada bekasnya.

Thank you for all of you yg udah buat aku finally understand & berakhir pada kesimpulan ini, hehe.. Sekarang aku ga melihat kalimat "Cinta Tidak Harus Memiliki" sebagai kalimat yg ga realistis, cuz it doesn't say "Cinta Tidak Ingin Memiliki" =p Gak peduli se-complicated & sesakit apapun cinta itu, tetep kita harus punya cinta di hati. Terus memupuk cinta buat sesama & most most importantly, to Our Creator. Tetep percaya that He knows the best, & He'll make it happen in HIS time, not ours. Stay in faith, stay with God, & He'll give us strength no matter how bad life treats us. Guaranteed! It's been proved!! =)


P.S.: "Letting go doesn't mean the love becomes less. It simply means that we have to turn loose of some of apron strings and let them fly on their own" --> LOVE it :)

Saturday, May 21, 2011

Officially Published!!

Heyy! Yes, I gladly announce that this blog is finally officially published!! ^___^

I've been blogging on blog.com (cilpie.blog.com), and I decided to make another blog on blogspot because I think there are so many things I can do with my blog on blogspot. Firstly, I can design the background myself, or use any other cute themes designed by others. Secondly, I love its feature which we can follow other blogs on blogspot, so that we can keep on updating as soon as new posts are made.

So. here I am! I've been working on this blog - importing all the contents from cilpie.blog.com, because I want everything is here, as well as on my first blog. And I'd like to use the first anniversary of my first blog to officially publish this blog. I had to work faster to do it on time =D

I'm keeping my first blog, too, because it's where I started blogging, and I don't want to just leave it. More over, as I live in China, it's easier to access blog.com here. So, every time I make a new post, I'll post it on both of my blogs, and leave you the choice whether to read it on blog.com or blogspot. Point is, leave comments! Hahahaha..

I'm happy to finally publish it, because that means I can finally follow people publicly, LOL! =P

I hope by this blog, we can stay connected and I can make more friends, inspire and be inspired by others. Enjoy reading! =)

Monday, May 16, 2011

Cinta Tidak Harus Memiliki

Kamu yang ngajarin aku tentang hidup.. Iya kamu! Yang bisa bikin aku belajar, bahwa cinta tuh nggak harus memiliki.. Gue nggak mau kehilangan loe tapi gue lebih nggak mo loe kehilangan segalanya.. Gue rela kehilangan loe, asal loe nggak kehilangan hidup loe, kebahagiaan loe.. Gue pengen loe bisa nemuin cinta sejati loe.. Dan gue rasa, orang itu bukan gue…

Mint Chocolate Chip

Gara-gara abis buka blog di Tumblr, en nemuin quote ini, aku jadi teringat sama pertanyaan yg I've been questioning selama ini..

"Cinta tidak harus memiliki."
"爱不一定要拥有。爱就是给她自由" (translate: Cinta tidak harus memiliki. Cinta berarti memberi dia kebebasan).

Jujur, aku ga setuju sama 2 quote di atas. Padahal ampe ada dua bahasa ya, yg artinya at least ada dua bahasa yg menyetujui prinsip itu. Tp so far, setelah semua pengalaman & perjalanan panjang dlm urusan hati, aku masih belum bisa setuju. Mungkin karena aku belum pernah bisa mencintai seperti itu?

Bener nggak sih, ada cinta yg seperti itu? Sebegitu tulus & besarnya cinta itu sampai2 dia rela menderita ngeliat orang yg dicintainya bahagia, meskipun sama orang lain? Apa itu berarti selama ini perasaan yg aku rasain di sepanjang hidupku belum cukup tulus, makanya aku masih selalu ingin memiliki orang yg aku sayangi? Belum cukup besar untuk bisa liat orang yg aku sayangi tersenyum untuk orang lain, instead of me, and got jealous easily?

Bahkan di saat aku pikir aku udah mulai merasakan & tau yg namanya "mencintai/menyayangi dengan tulus", di saat aku pikir, "Mungkin ini yah yg dimaksud dari cinta tidak harus memiliki," pun, ternyata aku masih ga rela tiap kali inget kenyataan bahwa gue & dia ga mungkin make it happen. Masih jealous berat tiap kali liat dia deket ama orang lain.

Bukan, ini bukan curcol - curhat colongan - tentang kejadian masa sekarang. Ini adalah rangkuman dr semua pengalaman-pengalamanku selama ini, yg mana kesimpulannya buat aku adalah, aku masih belum bisa percaya bahwa cinta itu tidak harus memiliki. Tapi bukannya trus aku bilang bahwa quotes itu salah lho! Mungkin emang bener ada cinta yg seperti itu, dan berbahagialah kamu yg pernah ato bisa mengalami cinta yg seperti itu, karena menurut aku, itu berarti kamu udah pernah mengalami cinta yg pure. Kalo aku, belum. Kalo aku udah bisa melihat dia dengan orang lain tanpa merasa apa-apa (jealour or sakit hati), itu berarti, di saat yg sama, perasaanku buat dia memang udah hilang. Udah get over him. Jd itu bukan "cinta yg tidak harus memiliki".

Aku cuman pengen tau aja, for REAL, apakah memang ada cinta yg seperti itu? You know what I mean? I mean, kalo one of people you know or people surrounding you ada yg pernah mengalaminya, then kita bakal baru bener-bener percaya bahwa itu emang ada & bisa terjadi. So, how about you? Have you ever experienced that kind of love, or you feel the same way with me?

A Happy Ending =)

Hollaa! It's been a while, I know.. I was soooo busyyyy - please, don't be tired of this reason!

Aku mau ceritain apa yg terjadi selama aku absen beberapa lama ini, terutama masalah pergumulanku..

Buat kamu2 yg "know me so well", pasti tau klo aku tuh orangnya sibuuuukk bgtt.. Ga bisa diem deh, jarang bisa ditemukan di kamar, huehehe.. But eversince I was retired from the vice president of SISC, aku pengen fokus ke pelajaran & masa depan - halahh! - ga bingungin en nyibukin diri dgn hal-hal lain di luar itu. Dorongan KUAAATTT dr bokap. From the very beginning of my university years sih sebenernya (ga boleh sibuk ini itu, fokus belajar), tp yg namanya Sylvia Sumitro ya mana bisa lahh kayak gt, hahaha..

Jd intinya adalah aku pengen stop dr semua kegiatan2 ituu en get focused on my study.

Di sinilah pergumulan2 itu dimulai. Dari yg masi tetep ikutan sibuk di SISC pas persiapan SISC Cup 2011 kemarin (sie perijinan, contact person, sie pendaftaran & dance pas pembukaan), ampe acara Cultural Night Medicos 2011. Gini nih ceritanya..

Pas SISC Cup 2011 kemarin, aku masi actively involved in this event's preparation. I didn't mind, actually & honestly, secara I heart SISC, ya kann.. Hahaha.. Udah gt, tim dance aku disuruh dance pas opening ceremony-nya. Tp mendadak dikasitau kalo aku bakal ada mid-term (UTS) ONE DAY AFTER the event. We were in dilemma, whether to dance or not, karena wkt itu still a lot of things to work on our dance. Akhirnya, kita decided buat ga nari & konsen ke mid-term (thank God we did!).

Pergumulan kedua adalah pas mau diadainnya Cultural Night Medicos 2011. Dari taon ke taon penyelenggaranya tuh mahasiswa2 India, tp karena taon ini giliran angkatan aku yg ngadain, en yg ngurusin acara ini tuh temen2 deket kita - org India - jadilah kita harus ikutan bantuin mereka jg.. En they asked me to dance. No, not ASKED but FORCED. Like, karena aku uda decide aku mau focus (dgn suruhan dari papa & dukungan dari pihak lain =p), aku dari awal bilang aku ga bisa dance, tp mereka tetep maksa suru aku dance, dgn dalih taon ini giliran angkatan kita & I had to make it happen (ampe hafal kata-kata mereka, hehe).

Ini nih, pergumulan terberat aku, Friends. Di satu sisi, aku udah janji ama bokap, ama Evan jg, & yg paling penting ama diriku sendiri, kalo aku ga bakal nari di acara itu supaya aku bisa focus. Aku pengen bisa stop diri aku sendiri, knowing when to stop, learning how to say "NO". It's often hard to say "NO" just because we don't wanna disappoint other people. Dan aku merasa sekarang lah saatnya. It was the time to stop. Tapi di sisi lain, temen2 dance aku jg kept saying that they desperately needed me. Aku jd ga tega, ga enakan & karena a part of me jg masi ada keinginan buat nari sih. Aku bener2 dilemma. Biasanya kalo lagi dilemma gt aku pasti rundingan, minta suggestions & support. Minta petunjuk Tuhan selama berhari-hari.. Tp akhirnya, I finally decided to dance, tanpa rundingan ama siapa2 dulu - except Him, of course. I made the decision by myself. Baru setelah decided, aku kasitau tentang keputusanku itu. Pertimbangan utamanya adalah ga tega ama temen2, yg kedua, karena wkt itu tinggal seminggu doank dr hari H-nya, jd klopun bakal nyita waktu ya nyitanya seminggu aja, ga lebih. I really hoped that that was a good decision & no regrets waiting at the end of the story.

Alhasil, seminggu ini gue sibuuuukk banget. Belajar gerakan2 India dari internet - yes, we're dancing an Indian dance :D - trus ngajarin yg laen, latian tiap hari demi ngompakin gerakan2 & detil2 gerakannya.

Setelah nyeritain pergumulannya, sekarang mo share endingnya. Today was the day. Well, yesterday, we may say, cuz it's 2AM already. Aku bahkan akhirnya perform 2 performances. Selain dance itu, aku ada ambil bagian di drama fashion show gt. Not a big thing sih. Singkat cerita, the dance was great - this was what people said to us, I haven't seen the video yet. But yeah, the most important thing is, I'm feeling great! It felt so GOOD to be on the stage, dancing, trying to give my best & entertain the audience. Meskipun sebenernya belum maksimal & bisa lbh bagus lg harusnya menurutku, tapi ak udah cukup puasss! *Tumben, haha* More over, I finally got the opportunity to dance a real Indian dance & to wear an Indian dress!! :D

The conclusion is, it was a happy ending =) Aku seneng banget karena merasa ga salah ambil keputusan. Seneng banget bisa nari, be on the stage, meskipun semua orang bilang event ini event ga penting sekalipun.. Dancing is a part of my life, indeed. And all of the hard times were all paid off at the end! I have no regrets! :)







(More photos: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150183572873280.322308.783603279)

Thanks for all who came to the event & stayed to watch our performances. Thank you for the supports. It all means a lot for us =D Praise The Lord!

Tuesday, May 10, 2011

Beautiful in White

Did I tell you about my childhood boyband idol? Me and many of my classmates loved Westlife - the Irish boyband - so much when we were in Elementary School. We bought magazines, cards, and VCDs just to collect their biodata, photos, or to watch their concerts. I memorized and sang their songs, I knew almost everything about them :p We were just so crazy about them. Now, as I got mature, I still like them, even though not as crazy as I was, hahaha.. My top 2 are Shane Steven Filan (Shane) - the lead singer - and Nicholas James Adam Byrne (Nicky). I even still remember their full names without googling them! Wkwkwkwkk..

A few days ago, my childhood bestfriend Angel told me that there was a song sung by Shane himself: Beautiful in White. I was so excited to listen to the song and thank God it was sent to me successfully. And guess what? I LOVE IT! Like, REALLY LOVE IT!! It is a wedding song, but not just an ordinary wedding song. It was written beautifully, and sung beautifully by Shane Filan. Very sweet, very sincere. What makes me crazy about it is that he sings differently, comparing to his other songs with Westlife. I can't describe it by words, you have to listen to it and feel it yourself. I feel like I could fly everytime I listen to the song, and I replay it again, again, again and again =p

This is the lyrics:

Not sure if you know this
But when we first met
I got so nervous I couldn't speak
In that very moment I found the one and my life had found its missing piece

Reff:
So as long as I live I'll love you
Will have and hold you
You look so beautiful in white
And from now to my very last breath
This day I'll cherish
You look so beautiful in white
Tonight


What we have is timeless
My love is endless
And with this ring I say to the world
You're my every reason
You're all that I believe in
With all my heart I mean every word
And if a daughter's what our future holds
I hope she has your eyes
Finds love like you and I did
I wish she falls in love and I will let her go
I'll walk her down the aisle
She'll look so beautiful in white


P.S.: Oh, I think I know what my wedding song would be! Hahahahha..

Saturday, May 7, 2011

Fun-bad day

I don't know how to describe today. Was it fun? YES IT WAS!! Was it bad? Yes, it was :(

I finally end up in my room spiritless - yet keep on trying to keep the smile on my face in front of people :D - and exhausted. Sleepy, but still don't wanna sleep. Then I'll just answer these questions tagged from a friend's blog - tagged by the word "YOU" :p

STEP ONE:
Spell your name out in songs.
S - Secrets
Y - Your Love is My Drug
L - Long Distance
V - Viva la Vida
I - I See You
A - Aku Ada Rahasia

STEP TWO:
Name: Sylvia
Birth date: January 21, 1989
Nickname: Cilpie
Eye color: dark brown
Hair color: black
Zodiac sign: Aquarius

STEP THREE: 
– The shoes you wore today
flats
– Your weakness(es)making decision
– Your fear(s)farewell
– Your perfect pizzaCheese Pizza
– Goal you’d like to achievefocus!!

STEP FOUR:
– Your best physical feature? 
can't think of anyy lol
– Your bedtime? depends, but mostly after 12pm
– Most missed memory? When she is here beside me

STEP FIVE:
This Or That... 

– Pepsi or Coke?Hate both
– McDonald’s or Burger KingBurger King 
– Lipton Ice Tea or NesteaLipton
– Chocolate or VanillaVanilla
– Cappuccino or coffeeCoffee

STEP SIX:
Do You... 

– Curseno
– Singyes! =p
– DanceYES!! =D
– Take a shower everydayyapp!
– Have a crusherrr...
– Do you think you’ve been in love? yes 
– Want to go to collegeI'm a university student
– Like(d) high schoola lot
– Want to get marriedthat would be a dream comes true HAHAHA
– Get motion sicknessyes :(
– Think you’re attractiveumm.. hopefully yes :)
– Think you’re a health freaknahh
– Get along with your parentsBIG YES =)

STEP SEVEN:
In the past month..
.
– Gone to the mallrarely
– Eaten an entire box of OreosI think so..
– Eaten Sushiyupp
– Been on stageno, but soon, hehe..
– Gone skatingnope 
– Made homemade cookiesnope
– Gone skinny dippingNEVER
– Stolen anythingnever

STEP EIGHT:
Ever... 

– Played a game that required removal of clothingnever
– If so, was it mixed company-
 Flashed anyone-.-??
– Been beaten upno
– Shopliftednever

STEP NINE: 
– Age you hope to be marriedthe best time :)
– Number of Childrenno particular number
– Describe your Dream Weddingwalking down the aisle with my dad, heading to the best future husband for me ♥

STEP TEN:
In a boyfriend/girlfriend...

– Best eye color?any color
– Best hair color?dark color
– Short hair or long hair? not long, please..
– Heighttaller than me, of course

STEP ELEVEN:
– Number of people I could trust with my lifenot counting
– Number of tattoos0
– Number of piercings2

PERSONAL QUIZ:
Who were you with yesterday?
 classmates, Evan, Tadeus, Mei, Melody, Azim, Khushbu
What woke you up this morning? alarm
Is tomorrow going to be a good day? hopefully it will be a GREAT day!
Do you like anybody? Uh um..

THE PAST:
Ever thrown up in public?
 no, as far as I can remember
What’s on your mind RIGHT NOW? Sleepyy

THE FUTURE:
What kind of home would you like?
 Simple modern & homey 
What do you want to be when you grow up? A good wife & mom =D
Where do you see yourself in 5 years? Not sure yet *sighh*

IN GENERAL:
Do you like candy necklaces?
 Neutral
When was the last time you fell over or ran into something? can't remember
Do you still go trick or treating? never
What was the last thing you ate? Corn snack
What's your favorite type of soda? I don't like soda much, but Sprite is the best one
Have you ever moved out? nope
Have you ever won an award? Yup. What kind of award? Study, competitions
Are you listening to music right now? no
How long til your birthday? 8 months lol
When were you the saddest in your whole life? Losing people I really love
What time is it? 23:14
Do you use ebay to buy or sell? buy
Ever heard a song written about you? many times =p
Something you want to happen in 2011? true love, maybe? Hahaha!
Honestly, do you miss 2008? nothing very special happened as I can remember...

HONESTY SECTION:
1. Honestly, what color is your underwear? Am I allowed not to answer this question? lol
2. Honestly, what's on your mind? I gotta sleep soon
3. Honestly, what are you doing right now? Answering these questions
4. Honestly, have you done something bad today? YES!! ='(
5. Honestly, who is the last person you talked to on the phone? Evan
6. Honestly, are you jealous of someone right now? All the Blackberry owners :'(
7. Honestly, what makes you mad most of the time? Impatience
8. Honestly, do you bite your nails? No
9. Honestly, have you had an eating disorder? Oh yes! I can't stop craving for snacks >.<
10. Honestly, do you want to see someone this very moment? Yes!
11. Honestly, are you keeping a big secret now? not a big one, I think
12. Honestly, do you have a friend you don’t actually like? Uhm.. Yes..
13. Honestly, what was the last text message you received? The one from my roommie
14. Honestly, are you in denial? YES =P
15. Honestly, do you get up in the middle of the night? no
16. Honestly, do you like anyone? Like, huh? I think yes..
17. Honestly, does anyone like you? I can't tell.. Haha

RAGE SECTION: 
1. What do you do when you’re mad? Calming myself down
2. What’s the worst thing you’ve done when you were mad? Cry :'(
3. Ever made anyone cry when you were mad? no..
4. Do you swear when you’re mad? No

CRYING SECTION:
1. When was the last time you actually cried? This evening T___T
2. Ever cried yourself to sleep? Yes
3. Do certain songs make you cry? Oh yes!
4. What usually makes you cry? Movies, etc. I cry easily =p

HAPPY SECTION: 
1. Are you usually a happy person? Yes, I think I am
2. What makes you the happiest? Being with the people I love or I care about :)
3. What song always makes you happy? No particular song
4. Do you believe in yourself? Sometimes not
5. When people say they think you are good looking/pretty, do you get happy? I do, if they mean it

Friday, May 6, 2011

I Do or I Do Not

Few days ago, I was checking my Facebook account when I found an update post from Axioo's Facebook account. A new pre-wedding photo album of Kinsky Bunyamin and Joe Sentoso. What attracted me was the note below the photos, written by the bride-to-be Kinsky herself. Let me share her note here, because I wanna share the feelings I felt when I read it. Feelings that I can't describe. I just can say that it is a very beautiful note, and I wish them a happy marriage that won't last, even though I barely know them =)


I am writing on my tenth-row-seat on a flight from Jakarta to Bali, the last trip to Bali before my wedding, to meet with the local vendors.

Because officially 37 days from now, I will no longer be listed as single, but as wife of Mr. Joe Sentoso.

Let me share a little bit about myself.

Currently, I live with my mom. Dad works in Palembang, and my younger siblings are studying in Sydney. We have Kitkat and Hiro, these two lazy-spoiled-shih-tzus are my mom’s gems and they keep us company at home.

Now lets talk about Joe! Actually He is my type of GUY (physically) ;) hahaha…Oriental-looking guy wearing glasses, tall, smart, broad-shoulders and he has a tattoo. It’s funny because I used to pray to God for a husband with those criteria.

Have you heard that opposites attract? That’s us. Different lifestyles, background, history, age, culture and blah blah blah… It actually opened our eyes, that love is not enough. I learnt that in a relationship, we need Acceptance and Grace.

We are both stone-headed. Our pride makes it difficult to say sorry first. But astime goes by, we have both changed into better people. Joe has always believed in me, He’s the only guy that can see the goodness in me.

And yes, none of us are perfect. You will always find a better one, more handsome or prettier, smarter, or richer. But the decision is always on our hand. Once the decision has made, we have to learn to say what we mean and mean what we say. Decide with integrity.

Moving forward, 3 years later,

I still remember the day he proposed at Tsukinofune (the restaurant we had our first date). It was eight months ago, and who would have imagined time flies this fast.

It has been busy and hectic since then, and sometimes it had kept me occupied that I forgot that the more important issue is not the wedding celebration day but, ‘The marriage life’. Questions popped up and I started having cold feet about the wedding. People say it’s normal, though it usually happens to the guy (-.-“). Leaving my mom all alone at home also bothers me. Not only that. More questions,

“Am I sure that he’s the one?”

“What if he becomes a different man from the one I know now?“

“Am I ready for this? Leaving singlehood and taking on more responsibility?”

Amidst all the preparation, sometimes we get into fights. Handling all the stress and pressure, I realized that I have become very sensitive. (I mean ‘WE’ ahem)
hahaha ;p.

In spite of all these “questions”, what are the important truths that make me decide to walk down the aisle and marry this guy? Marriage is a one-way ticket, you can not turn back or bail out.

I believe Joe is a gift from God. So I will put my faith in God, Whom I know will only give the best for me. Therefore when we first decided to be in a relationship many years back, I always recognized that Joe is a gift from God. A gift I will always cherish and protect.

Have faith. In God. And in your spouse.

Tuesday, May 3, 2011

Updates after midterm

Waaa.. Lama juga yaa udah ga pernah update lagi.. Penyebabnya tak lain dan tak bukan adalah: UTS. Sebenernya di kampusku ga pernah ada tuh yang namanya UTS. Cuman semester ini ajaa, tiba-tiba ketenangan hidup kita terganggu dengan adanya UTS yg baru diumumin Cuma dlm beberapa hari sebelumnya. Bikin bete bete beteee!

Tapi semua itu kini sudah berlaluu.. Hari ini ujiannya berlangsung dengan sangat sukses! Hihihi.. Rasanya ini rekor dlm sepanjang sejarah kita kuliah di sini deh, dimana kita keluar ujian dengan wajah sumringah, hati legaaa, senang dan bahagia deh pokoknya! SEMUA orang keluar dari ruang ujian dengan hati gembira en mood yg bagus. Ga ada yg namanya takut salah jawab, takut ga lulus, apalagi tangisan darah, hahaha.. Emang sih, ujian ini tuh sebenernya cuman buat formalitas aja, tapi tetep ajaa, kita ga bisa santai-santai trus ga belajar buat ujian ini dongg? Tetep aja kita selama seminggu kemarin tuh berjuang melawan rasa malas & enggan untuk belajar. Merelakan jam tidurnya kacau selama seminggu terakhir.. Dan hari ini semua terbayar sudah! Makanya semua pada pengen celebrate this day! Hahaha..

Anyway, some things to be shared.. One of them is pengalamanku pas Easter's Eve kemaren ini..

Hari Sabtu itu, seperti biasa aku basket. Saturday is a sport day for me, terutama basket. Siangnya aku basket cewe, trus sore-malemnya aku jadi manajer tim basket cowo, hehe.. Jadi, sore itu aku manajerin tim basket cowo, tempatnya di Fairchild, di tengah-tengah antara kampus lama (di tengah kota, where I live now) dan kampus baru (tempat junior-junior en anak2 Indo dari univ laen). Hari itu aku ga bawa motor, jadi harus naik bus ato taksi. Kebetulan banget - kalo ga mau dibilang sial - uang di dlm dompet lg abis. BERSIH GA BERSISA! Tinggal beberapa uang receh doank.. Setelah selesai manajerin, pulanglah diriku, berjalan ke halte bus. Aku menanti bus yg beroperasi ampe malem (wkt itu udah stgh 10 an gitu), biasanya bus nomor 146. Tp sebelum bus 146 lewat, datanglah bus laen, 307, yg juga nyampe ke halte tempat aku tinggal. Karena pengen lebih cepet nyampe kamar, akhirnya aku memutuskan naek bus 307 ajaa.. Setelah hampir nyampe pemberhentian terakhir, aku baru sadar kalo aku SALAH ARAH!! Dari halte tempat aku nunggu bus td tuh cuma bisa naek bus 146 kalo mau ke dormitory aku, sedangkan kalo mau naek 307, harus dari halte seberangnyaa! Jadi instead of pulang, bus 307 yg aku naikin malah bawa aku menjauh dari dorm!!!

Setelah nyadar, panik lah aku. Berbagai macam pikiran en kekhawatiran melanda: naik taksi, ga punya duit sama sekalii, tinggal recehh! Mau naik bus, naik bus apaa? Apa masih ada bus yg lewat?? Kalopun ada, emang ada yg nyampe ke halte tempat tinggalkuu? Kalo harus ganti bus beberapa kali juga aku ga yakin uang receh yg aku punya bakal cukup to take me home safely. Mana aku nyampenya di daerah yg ga aku kenal & sepi banget. Punya uang buat naik taksi pun, belum tentu nemu taksinyaa. Akhirnya aku nekat turun aja ke pemberhentian selanjutnya (daripada busnya makin bawa gue makin menjauh lg), trus ngecek jadwal bus yg lewat di sono. I couldn't believe my eyes when I saw that there was still one line of bus that was operating till around 11pm. Dan bus itu nyampe ke halte deket kampuskuu! Emang sih, bukan halte yg jadi tujuan utamaku, tp halte kampus. Tp dormku kan deket ama kampus, jalan 15 menit nyampe lah..

But you know what? Aku bahkan ga perlu jalan kaki dari halte kampus itu buat nyampe ke kamar tercintaku. Siangnya, sebelum pergi basket dll seharian, aku parkir motor di kampus, baru naik bus dr halte kampus. Jadiiii, dengan nyasarnya aku, aku bisa sekalian ambil dulu tuh motor en drove back to my beloved dorm!! Emang sih, ga urgent jg ambil motornyaa, tp kalo bisa ambil malem itu jg, itu bakal mempermudah aku. Jadi besok paginya ga usah jalan kaki ke kelas, bisa naik motorr, hahahaha ^__^ Pas begitu "bus penyelamat" itu dateng & I got in to the bus, I gave thanks to God! Legaaa bangett, ga jadi ilang deh akuu, hahaha.. Bisa nyampe dorm dgn selamat :p Trus saat itu juga, barulah aku sadar kalo itu lg Easter's Eve. Mungkin cuman kebetulan, tp aku bener-bener ngerasa dapet berkat & mukjizat Paskah. Soalnya, you can't imagine how worried & panick I was!! Sampe-sampe aku bikin janji sama diri sendiri, next time ga boleh biarin dompet kosong sama skalii! Kalo uda ada tanda-tanda bakal abis, harus segera ambil uang, meskipun di dorm sebenernya masi ada uang, jd kita ga perlu tarik duit lg dr ATM. Pokoknya bahayaa banget kalo ampe ga punya uang sama sekalii >.<

Jadi, malam itu jadi malam Paskah terindahku.. Hihihii..

Besoknya, pas Paskahnya, aku dapet berkat lagii! Jadii, aku lagi bermasalah ama seorang temen, yg bikin selama beberapa bulan terakhir ini kita lost contact sama sekali. Tapi pas Paskah kemarin ini, ada sesuatu yg kebetulan terjadi, dan akhirnya bikin dia yg belakangan ga pernah kontek2 aku, jadi kontek aku for the first time in months! Hehe.. Feel so blessed deh =D

Sebenernya masih ada lagi beberapa hal yg terjadi selama aku absen blogging hehehe.. Beberapa kejadian yg bikin aku keep praising Lord, even more and more each day. Not through good things, but also bad things. Tapi nanti deh, besok2 yaa aku share.. Sekarang uda ngantuuk, hehe.. Ijinkan saya undur diri dulu malam ini, moga-moga bs di-update lg very soon yahh! =)